Print Recipe
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αλέθουμε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
  2. Προσθέτουμε το νερό τη μαγιά και τη μαργαρίνη, ρυθμίζουμε 1 ½ λεπτό, 37°C, ταχύτητα 4.
  3. Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το καρύδι, ρυθμίζουμε 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ.
  4. Κρατάμε ένα μικρό κομμάτι από τη ζύμη και το υπόλοιπο το πλάθουμε σε σχήμα κουλούρας. Το κομμάτι της ζύμης που κρατήσαμε, το χωρίζουμε στα δύο και το πλάθουμε σε δυο μακρόστενες λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε σε σχήμα σταυρού πάνω στη κουλούρα.
  5. Τέλος ραντίζουμε την κουλούρα με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και στη μέση βάζουμε ένα ολόκληρο καρύδι με το κέλυφος.
  6. Το αφήνουμε να φουσκώσει και μετά το ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Ζύμες - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>