Print Recipe
Τούρτα σοκολάτας με μπεζέδες και καραμελωμένα αμύγδαλα
Μερίδες
Συστατικά
Υλικά για τους μπεζέδες:
Υλικά για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας:
Υλικά για τη σαντιγί:
Μερίδες
Συστατικά
Υλικά για τους μπεζέδες:
Υλικά για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας:
Υλικά για τη σαντιγί:
Οδηγίες
Μπεζέδες:
  1. Τοποθετούμε στα μαχαίρια την πεταλούδα, ρίχνουμε τα ασπράδια και 150 γρ. ζάχαρη . Ρυθμίζουμε 9 λεπτά, ταχύτητα 3 μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα.
  2. Μετά από ένα λεπτό από το άνοιγμα του καπακιού προσθέτουμε το λεμόνι και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη έως το τέλος του χρόνου. Αν δεν έχει γίνει η μαρέγκα στον προβλεπόμενο χρόνο προσθέτουμε 1-2 λεπτά ακόμη.
  3. Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ και σχηματίζουμε τους μπεζέδες σε λαδόκολλα που έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψί.
  4. Ψήνουμε για μία ώρα στους 100 °C. Στη συνέχεια αφήνουμε για μία ακόμη ώρα στο ζεστό φούρνο να στεγνώσουν.
Αμύγδαλα:
  1. Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Στη συνέχεια ρίχνουμε ¼ της ζάχαρης και μόλις λιώσει ρίχνουμε λίγη ακόμη και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα ζεστά, ενώνουμε με το σιρόπι της ζάχαρης, και απλώνουμε σε μία λαδόκολλα. Μόλις κρυώσουν τα αμύγδαλα, διπλώνουμε τη λαδόκολλα και με τον πλάστη πιέζουμε μία -δύο φορές να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ.
Σάλτσα σοκολάτας:
  1. Βάζουμε στον κάδο τη μισή ποσότητα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και πιέζουμε το κουμπί turbo να αλεστεί. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε την εκτέλεση.
  2. Στη συνέχεια ρυθμίζουμε 8 λεπτά, 80 °C, ταχύτητα 3 να λιώσει πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε από το άνοιγμα του καπακιού την κρέμα γάλακτος και αναμιγνύουμε για 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.
  4. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον καφέ διαλυμένο στο κονιάκ και ανοίγουμε την ταχύτητα 3 για 10 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Σαντιγί:
  1. Βάζουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος και ανοίγουμε την ταχύτητα 6 να γίνει σαντιγί . Αδειάζουμε σε κορνέ .
Συναρμολόγηση της τούρτας:
  1. Βουτάμε έναν-έναν τους μπεζέδες στη σοκολάτα και κάνουμε μία στρώση στην πιατέλα.
  2. Με τον κορνέ απλώνομε μία ποσότητα από τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Γλυκά - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>