Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει στο Cookii και στο Thermomix

Ελληνικό πανετόνε Thermomix Cookii

Print Recipe
Ελληνικό πανετόνε
Μερίδες
Συστατικά
Υλικά
Για το γλάσο:
Μερίδες
Συστατικά
Υλικά
Για το γλάσο:
Οδηγίες
Εφαρμογή:
  1. Βάζουμε στο κάδο τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και τεμαχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά, το χυμό, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και ρυθμίζουμε 3 λεπτά, 37 °C , ταχύτητα 10.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ.
  4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, προσθέτουμε τα κόντιτα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο(50ο C) μέχρι να διπλασιαστεί.
  6. Πατάμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
  7. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά στους 50°C και μετά ψήνουμε στους 175 °C για περίπου 20-30 λεπτά(μέχρι να ροδίσει)
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο:
  1. Σε καθαρό και στεγνό κάδο τοποθετούμε τη πεταλούδα στα μαχαίρια.
  2. Βάζουμε το ασπράδι, το λεμόνι και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό, ταχύτητα 3 μέχρι να γίνει μαρέγκα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  3. Αφαιρούμε τη πεταλούδα. Ζεσταίνουμε τη βανίλια για 3 λεπτά, 50 °C ταχύτητα 3.
  4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος ρίχνουμε τη μαρέγκα και αναμειγνύουμε για 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 2.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Γλυκά - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>