Print Recipe
ΨΩΜΑΚΙΑ-ΜΠΑΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Οδηγίες
  1. Ζυγίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ πάνω στο κάδο και το κρατάμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε στο κάδο το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη το ξύσμα, το μπεικιν παουντερ και ζυμώνουμε 3 λεπτά, ταχύτητα στάχυ, προσθέτοντας το αλεύρι λίγο λίγο από το άνοιγμα του καπακιού μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλίτσες.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο .Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  4. Γεμίζουμε τα 6 μπαλάκια με ένα κομμάτι σοκολάτας το καθένα και τα υπόλοιπα 10 με μαρμελάδα ως εξής: Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα δυο, πιέζουμε το ένα μέρος να γίνει επίπεδο, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο και πιέζουμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι να κλείσει και σχηματίζουμε ξανά μπάλες.
  5. Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα ως εξής: Ξεκινάμε με ένα ψωμάκι σοκολάτας στο κέντρο, γύρω του βάζουμε 5 ψωμάκια μαρμελάδας και τέλος τοποθετούμε γύρω από αυτά εναλλάξ τα υπόλοιπα 5 ψωμάκια σοκολάτας και 5 μαρμελάδας. Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο .Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το κάδο. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  6. Βάζουμε τη κουβερτούρα στο κάδο και κόβουμε 7 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Με τη σπάτουλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου σπρώχνοντας τη σοκολάτα προς τα μαχαίρια.
  7. Ρυθμίζουμε 2 λεπτά, 50ο , ταχύτητα 1 να λιώσει η σοκολάτα.
  8. Αλείφουμε με τη κουβερτούρα τα ψωμάκια σοκολάτας για να πάρουν όψη μπάλας ποδοσφαίρου. Αφήνουμε το γλάσο να στεγνώσει και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Ζύμες - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>