Print Recipe
Πρέτζελ
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα και τη μαγιά στον κάδο και ρυθμίζουμε 2 λεπτά, 37°, ταχύτητα 2.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνουμε 2,5 λεπτά, ταχύτητα στάχυ. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε το κάθε ένα σε κυλινδρικό σχήμα σαν κορδόνι (60 εκ.) λεπτότερο στις άκρες. Για να σχηματίσουμε τα πρέτζελ πιάνουμε τις δύο άκρες, γυρίζουμε τις 2 φορές και κολλάμε στο χονδρό σημείο του σχοινιού .
  5. Βάζουμε το νερό με τη σόδα φαγητού να βράσουν σε κατσαρόλα. Βάζουμε τα πρέτζελ ένα ένα σε μία τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα για 30 – 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε προηγουμένως στρώσει με λαδόκολα. Τα ραντίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200° για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Ζύμες - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>