Print Recipe
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε τηγάνι cadex. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει η γέμιση.
  2. Περνούμε το φύλλο σφολιάτας και κατά μήκος της απλώνουμε αρκετή ποσότητα από τη γέμιση. Από πάνω απλώνουμε τη μίση φέτα και από πάνω κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  3. Κόβουμε σε πλάγιες λωρίδες τα πλαϊνά κομμάτια της σφολιάτας.
  4. Πλέκουμε τη σφολιάτα από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να κλείσει και να δημιουργηθεί μια πλεξούδα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Πρώτα πιάτα - Συνταγές

One Comment

  1. Πολύ ωραία. Θα ήθελα να μάθω και άλλες συνταγές και ειδικά για σωτέζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>