Print Recipe
ΝΤΟΝΑΤΣ
230 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη 25 γρ. νωπή μαγιά 2 αυγά 60 γρ. βούτυρο 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κ.γλ. αλάτι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για το γλάσο: 600 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 100 γρ. κρύο γάλα
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο κάδο το γάλα ,τη μαγιά , τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε 3 λεπτά, 37°C, ταχύτητα 3.
  2. Αφήνουμε το υλικό στο κάδο για 10 λεπτά να φουσκώσει.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και ρυθμίζουμε 3 λεπτά, 37°C , ταχύτητα 3.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι , το αλάτι και ανοίγουμε την ταχύτητα ‘στάχυ’ για 3 λεπτά.
  5. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 φύλλο εκ πάχος.
  7. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ για ντόνατς κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.
  8. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ντόνατς σε αλευρωμένο ταψί καλύπτοντας με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσουν.
  9. Τηγανίζουμε τα ντόνατς ρίχνοντας τα σε καυτό λάδι, περίπου στου180°C μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα. Τα βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  10. Για το γλασο:
  11. Βάζουμε στο κάδο τη ζάχαρη και ανοίγουμε για 1 λεπτό στη ταχύτητα 1 για να γίνει άχνη.
  12. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε 2 λεπτά, ταχύτητα 5.
  13. Γλασάρουμε τα ντόνατς και αφήνουμε να στεγνώσουν .
Συνταγή σημειώσεις

Σημείωση: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε γλάσο μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη κρυσταλλική!

Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Ζύμες - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>