Print Recipe
ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Χρόνος προετοιμασίας 10'
Χρόνος μαγειρέματος 25'
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 10'
Χρόνος μαγειρέματος 25'
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Τοποθετούμε τις καθαρισμένες γαρίδες στον ατμομάγειρα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε στον κάδο τις ντομάτες κομμένες στα δύο και πιέζουμε το κουμπί turbo δύο φορές. Τις αδειάζουμε σε ένα δοχείο.
  3. Βάζουμε στον κάδο το κρεμμύδι, κομμένο στα δύο και το ψιλοκόβουμε για 8 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρυθμίζουμε 4 λεπτά, 100°, ταχύτητα 3.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τις ντομάτες, το ζεστό νερό, το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, το αλάτι, τον κρόκο και ρυθμίζουμε 14 λεπτά, 100ο, ταχύτητα 1, ανάστροφη κίνηση.
  5. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού ρίχνουμε το βούτυρο (κύβους), ένα ένα για να ενσωματωθούν.
  6. Τελειώνουμε με μερικές σταγόνες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Αφήνουμε το κριθαράκι να ξεκουραστεί 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Συνταγή σημειώσεις

Σημείωση: Ο χρόνος βρασμού για το κριθαράκι ενδέχεται να αυξομειωθεί ανάλογα το μέγεθος και τη μάρκα.

Μοιραστείτε τη Συνταγή
 
Ρύζι - ζυμαρικά - Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>